Metoda MEDIDIET® MEDIDIET® RECEPTY

MEDIDIET® RECEPTY

V této rubrice Vám nabídneme řadu chutných a zajímavých receptů, připravených z kvalitních proteinových produktů Medidiet®.

Vyzkoušejte a ochutnejte opravdu vynikající pokrmy a rozšiřte tak nabídku dietních pokrmů.

Očekáváme i Vaše nápady, zkušenosti, komentáře a rádi zveřejníme i něco z Vaší kuchyně!

Bramborák s řapíkatým celerem

1 sáček proteinového bramboráku

Těsto na bramborák připravíme podle návodu. 100g řapíkatého celeru spaříme ve vroucí vodě a asi 4 minuty vaříme. Necháme vychladnout, dáme do těsta, dochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou.

Plněný kapustový list

1 sáček proteinové omelety

Kapustový list spaříme v osolené vroucí vodě a povaříme 5 minut. Zároveň si orestujeme nakrájené hříbky s pórkem na olivovém oleji. Orestované houby zalejeme těstem na omeletu připraveným podle návodu. Vše mícháme jako smaženici. Kapustový list naplníme smaženicí, svážeme provázkem nebo spíchneme jehlou a dáme zapéct na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.

Zapečený řapíkatý celer s houbovou omeletou

200 g řapíkatého celeru, 50 g čerstvých žampiónů, 30 g pórku, česnekový prášek, sůl

Řapíkatý celer nakrájíme na kostky, spaříme ve vroucí vodě a vaříme cca 5 minut. Nakrájené žampióny orestujeme s pórkem na olivovém oleji. Dochutíme solí a česnekovým práškem. Zapékací misku vymastíme olivovým olejem. Těsto na omeletu připravíme podle návodu. Řapíkatý celer dáme do zapékací misky, přidáme orestované žampióny s pórkem a zalejeme těstem na omeletu. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C na 18 minut.

Zapečené žampióny s bylinkovou omeletou a pažitkovým sněhem

3 ks větších žampiónů, 1 vejce, pažitka, sůl

Žampióny očistíme, odkrojíme nohy, osolíme a dáme péct do trouby na 180°C cca 10 minut. Mezitím si připravíme omeletu podle návodu a na pánvičce ji umícháme jako míchaná vajíčka. Z bílků vyšleháme sníh, posolíme a přidáme pažitku. Žampióny vyndáme z trouby, naplníme míchanicí, navrch dáme vyšlehaný pažitkový sníh a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180°C na 2 minuty.

Zapečené žampióny se špenátem, bylinkovou omeletou a pórkovým sněhem

3 ks větších žampiónů, 1 vejce, 20 g pórku, 50 g špenátu, sůl

Žampióny očistíme, odkrojíme nohy, osolíme a dáme péct do trouby na 180°C na cca 10 minut. Mezitím si připravíme těsto na omeletu dle návodu, na pánvičce ji umícháme jako míchaná vajíčka a přidáme do míchanice špenát. Z bílků vyšleháme sníh, posolíme a přidáme pokrájený pórek. Žampióny vyndáme z trouby, naplníme míchanicí, navrch dáme vyšlehaný pórkový sníh a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180°C na 2 minuty.

Zelný chlebík

100 g kysaného zelí, 20 g pórku, česnekový prášek, sůl

Chlebík si připravíme dle návodu. Do těsta zamícháme pórek, česnekový prášek, kysané zelí a sůl.

Pečeme dle návodu.

Feniklový chlebík

50 g feniklu, sůl

Chlebík si připravíme dle návodu. Do těsta zamícháme fenikl a sůl.

Pečeme dle návodu.

Špenátový chlebík

100 g čerstvého špenátu, česnekový prášek, sůl

Chlebík si připravíme dle návodu. Do těsta zamícháme špenát, česnekový prášek a sůl.

Pečeme dle návodu.

Celerový chlebík

50 g řapíkatého celeru, česnekový prášek, sůl

Chlebík si připravíme dle návodu. Do těsta zamícháme celer, česnekový prášek a sůl.

Pečeme dle návodu.

Svíčková omáčka s knedlíčkem

1 sáček slaného koláče s olivami

Cibule, petržel, řapíkatý celer, květák, brokolice, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, citronová šťáva

Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme koření a za občasného podlévaní vodou rozvaříme do měkka. Rozmixujeme, okořeníme, okyselíme citrónovou šťávou, popř. dle chuti dosladíme vhodným sladidlem.

Dle návodu připravíme těsto na slaný koláč, přidáme nakrájenou petrželku, vlijeme do dvou silikonových mističek, dáme do mikrovlnné trouby upéct, nakrájíme na plátky. Hotové plátky „knedlíčků“ aranžujeme do omáčky.