Metoda MEDIDIET® Čtyři fáze proteinové diety MEDIDIET® 4. fáze proteinové diety MEDIDIET®

4. fáze proteinové diety MEDIDIET®

VYVÁŽENÁ STRAVA NA ZÁKLADĚ NOVÝCH STRAVOVACÍCH NÁVYKŮ, TEDY 1 PROTEINOVÉ JÍDLO MEDIDIET® + 3 PRAVÁ JÍDLA + OVOCE DENNĚ.  
ZÁVĚREČNÁ FÁZE PROGRAMU MEDIDIET®, KTERÁ MÁ BÝT DODRŽOVÁNA TRVALE V RÁMCI NOVÝCH STRAVOVACÍCH NÁVYKŮ.

  • Tato fáze vám umožní trvale si udržet optimální tělesnou hmotnost.
  • Podle známého pravidla „stejné příčiny vyvolávají stejné následky“, přiberete zcela nepochybně ztracené kilogramy zpět, pokud zásadně nezměníte své stravovací návyky a nezačnete se pravidelně hýbat.
  • Fáze číslo 4 již není ve skutečnosti žádnou dietou a proto u ní nejde o to jíst málo, nýbrž zdravě.
  • Prospěje nejen vaší postavě, ale také vašemu zdraví celkově.
  • Rozhodně je užitečné pravidelně navštěvovat svého poradce, který vám nejlépe pomůže trvale udržet si optimální tělesnou hmotnost .

PŘÍKLAD TYPICKÉHO DNE 4. FÁZE PROTEINOVÉ DIETY MEDIDIET®

SNÍDANĚ

Neslazený nápoj (voda, slabší černý čaj, bylinkový čaj, slabší káva nebo kávovinová náhražka), přislazení možno použít stévii nebo náhradní („umělá“) sladidla

1 proteinové jídlo MEDIDIET®

DOPOLEDNÍ SVAČINA

1 ks ovoce NEBO 1 nízkotučný jogurt

OBĚD

1 pravé dietní jídlo bez omezení, avšak v dietní porci

Zelenina bez omezení nebo příloha v dětské porci

ODPOLEDNÍ SVAČINA

velká sklenice minerální vody nebo slabšího čaje

1 proteinová tyčinka MEDIDIET® nebo 1ks ovoce

VEČEŘE

1 pravé dietní jídlo bez omezení, avšak v dietní porci

Zelenina bez omezení nebo příloha v dětské porci

DEFINICE NEJVĚTŠÍCH NEPŘÁTEL ŠTÍHLÉ POSTAVY

  • Nepravidelné stravování
  • Rychlé cukry a tučná jídla
  • Příliš velké porce (dospělý člověk potřebuje objemově menší porce než dospívající jedinec!)
  • Nedostatek pohybu
  • Nadužívání klasických stimulačních a uvolňujících návykových látek – kofeinismus, alkoholismus, nikotinismus

MEDIDIET® DESATERO

  1. Stravujeme se jako diabetik - zásadně jíme 3-4 x denně (malé porce – jídla bohatá na bílkoviny – chudá na tuky a sacharidy).
  2. Odnaučíme se „uzobávat“ a bezmyšlenkovitě si něco cpát do pusy, ať už je to během dne nebo večer u televize.
  3. Vystříháme se všech stravovacích výstřelků, ať už jde o jakékoliv jídlo.
  4. Všechny druhy čerstvého ovoce jíme zásadně mimo hlavní jídla (tedy k dopolední nebo odpolední svačině).
  5. Vynecháme nevhodné tepelné úpravy jídel (pečení, smažení, grilování) a upřednostníme dušení na vodě, vaření v páře nebo marinování.
  6. Jíme pomalu a jídla pečlivě rozkousáváme.
  7. 2 x denně jíme jídla bohatá na bílkoviny a skladbu jídelníčku neustále proměňujeme. Maso jíme jen 2-3 x týdně. Z našeho života musí de facto zmizet uzeniny. Drůbež jíme bez kůže.Ryba nabízí pro vaše zdraví vůbec ty nejlepší bílkoviny. Proto bychom měli ryby jíst 2-3 x týdně, vařené při nízkých teplotách (v páře, nebo podušené ve vodě). Dáváme přednost netučným druhům ryb. Vejcev BIO kvalitě můžeme jíst 2-3 x do týdne (tedy 6-8 ks vajec týdně, pokud nemáme problémy s cholesterolem) .
  8. Čerstvé a syrové zeleniny můžeme sníst kolik chceme.
  9. Škroboviny (rýže, luštěniny, brambory) jíme v rozumných porcích. Chléb budeme jíst též omezeně a jen tehdy, pokud naše jídlo neobsahuje jiné škroboviny.
  10. Je třeba se vyhnout dezertům a dalším sladkostem, které nemají žádnou výživovou hodnotu a spolehlivě nás přivedou do bodu, kde celé toto povídání začalo…tedy zpět do fáze 1.

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY VE ČTVRTÉ FÁZI

  • Návrat ke starým stravovacím návykům podle hesla „zvyk je železná košile“ nebo pod tlakem okolí („všichni to jedí a nic jim není“).
  • Představa, že nová tělesná hmotnost se udrží sama (je třeba nadále se věnovat pravidelné fyzické aktivitě alespoň 2 x týdně, neustále se kontrolovat v jídle a nepodléhat reklamním kampaním na potraviny).
  • Neschopnost rozloučit se natrvalo s některými oblíbenými škodlivými potravinami nebo alespoň dramaticky omezit jejich konzumaci (uzeniny, nasycené tuky, omáčky, sladkosti, hranolky, fast foody, hamburgery, alkohol,...).
  • Neschopnost rozloučit se navždy s některými typy tepelné úpravy jídel (smažení, grilování, pečení).

Popis 4. fáze ke stažení 4. FÁZE (PDF)