Online poradna

Online poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Miloš Rýc, vedoucí lékař programu MEDIDIET®

MUDr. Rýc

Matěj | 4. července 2022, 11:09


Dobrý den,
Třetím měsícem hubnu. Začínal jsem na 122kg nyní mám 98kg. Poslední tři týdny jsem, ale nezhubl jediné kilo. Ze začátku mi šlo hubnutí velmi rychle. První týden diety jsem zhubl 7kg a po té jsem klesal přibližně 2-4kg týdně. Teď už, ale tři týdny nic. Hubnu formou diety - denně příjmu 1200-1500 kalorií, úplně jsem přestal pít alkohol a všechno ostatní pití kromě čisté vody s citronem, omezil jsem na úplné minimum sacharidy, sůl atd.., vůbec nejím pečivo a ostatní jídla z mouky a na úplné minimum jsem omezil maso (jím pouze kuřecí maximálně 2x týdně) v podstatě žiji na zelenině, tekuté strvě (dietní), a malém množství mléčných produktů, vajíček a kuřecího masa. Před měsícem jsem přidal i pohyb, každý den uběhnu 5km kromě nedělí. Vůbec nevím co dělám špatně a proč se mi váha zastavila. Celkem mě to frustruje a jelikož jsem byl dříve zvyklí stres zahánět přejídáním (býval jsem vrcholový sportovec a během léčby vážného zranění jsem za jeden rok přibral 45kg), tak občas je to velmi těžké vydržet na správné cestě a nezačít stres zahánět zase pivem a hamburgery. Můžete mi prosím poradit co mám změnit? Děkuji

Dobrý den, poslal jste nám dotaz do poradny celkem 14x. Napříště postačí jen 1x. Abychom Vám mohli poradit, potřebujeme vědět, zda redukujete hmotnost v rámci programu MEDIDIET. Pokud ano, potřebujeme více informací ( v jaké jste fázi, atd). Pokud hubnete jiným způsobem, pak se k Vašemu dotazu nemůžeme kvalifikovaně vyjádřit. Team MEDIDIET

Zdeňka | 28. dubna 2022, 09:11


Dobrý den,
před 4 lety jsem úspěšně na dietě zhubla. Mám geneticky podmíněnou HLP- smíšenou, užívám Sortis 10 g (20g). Při kontrole nyní mám zvýšené hodnoty CHOL a TG, lékařka mi keto dietu zakazuje. Mám se něčeho obávat, když mi dieta vyhovovala a chci jí znovu držet? ( léky jsem brala a zvýšené hodnoty jsem také měla- dokonce poklesly do normálu po dietě a zhubnutí)
Proticholesterolová jí doporučovaná dieta obsahuje hodně sacharidů. Děkuji za Vaši radu.

Dobrý den, paní doktorka problému evidentně úplně nerozumí, a pokud Vám doporučuje proticholesterolovou dietu se zvýšeným obsahem sacharidů, pak je to s ní ale opravdu na pováženou. Tak především: Cholesterol je tuk, který není nepřítel, ale je zcela nezbytným stavebním kamenem pro řadu nezbytných sloučenin, jako jsou třeba steroidní hormóny. nebo vitamín D. To jest cholesterol potřebujeme a nemá se jím strašit. Za druhé: Vůbec nevěřím novodobým lékařským studiím, ale některé, tzv. metaanalýzy, lze zpochybnit těžko. A jedna taková srovnávací metaanalýza jasně prokázala, že úmrtnost na infarkt myokardu je úplně stejná u lidí, co mají cholesterol v normě, jako u těch, co mají cholesterol vysoký .Za třetí: Cholesterol je především velký byznys se statiny. To je úplně to nejpodstatnější. Ale i výrobci statinů píšou v příbalové informaci, že se mají nasazovat až tehdy, kdy selžou nefarmakologické cesty k normalizaci hladiny cholesterolu, tedy především dietní režim (ten ale nemůže být bohatý na sacharidy). Nic lepšího (a zdravějšího) na snížení krevních tuků (včetně cholesterolu), než proteinová dieta prostě neexistuje. Takže se do toho klidně dejte. Dr RYC
PS: Abych nebyl na paní doktorku zase tak přísný... Komerční kašpárci razí cestu tzv. ketodiet, aniž by chápali, o co v nich jde a co jsou to ketonové látky. Je to prostě komerční konstrukt nulové hodnoty, na který může u lékařů vzniknout alergie, protože ta tupost z toho kouká jako sláma z bot. Ale nemělo by se vylévat s vaničkou i dítě. To, že se všelijací obchodníčci, plagiátoři a tragédi všeho druhu, svezli na módní vlně neznamená, že tan produkt, v čisté a debilitou neznásilněné podobě, je špatný. Je to jako kdyby chirurg přestal nosit roušku, byv znechucen stávajícím boomem, kdy roušky nosí pomalu už i psi. Prostě chce to znalosti a pak taky zdravý rozum. Toho prvního se dramaticky nedostává spekulativním prodejcům ketodiet, toho druhého zase mnoha doktorům.

Katka | 23. dubna 2022, 17:15


Dobry den, při 170 cm vážím 100 kg. Užívám leky na schizofrenie risperidon 8mg, dále antidepresiva asentra a léky na tlak ramipril. Nejvíce jim odpoledne. Ráno do sebe kromě kávy nic nedostanu. Psychicky se teď cítím velmi dobře. Jakou fázi diety bych měla začít? Je pro mne tato dieta vhodná?

Dobrý den, tuto bych řešil pod odborným dohledem. Někdy to chce opatrně upravit medikaci (zvlástě sertralin je známý tím, že zvyšuje chuť k jídlu) a nerozházet u toho stabilizovanou psychiku pacienta. To jest doporučoval bych konzultaci třeba s naší výživářkou, která je zvyklá s těmito pacienty pracovat pod dohledem psychiatra. Dr RYC

Petr | 31. března 2022, 03:57


Dobrý den,

dostal jsem na měsíc kortikoid Prednison - 60mg denně se snižující se dávkou 10mg každé 4 dny (důvod - útlak nervu kolem míchy a z toho necitlivost levé ruky). Jsem zároveň v 1.fázi diety. Můžu beze změny pokračovat nebo byste spíše doporučil dietu přerušit? Děkuji Petr

Můžete pokračovat v mírnějším režimu, neb ketonové látky jsou alternativním palivem pro neurony. Na druhé straně ketóźa mírně překyseluje organismus a tím působí prozánětlivě. Takže po dobu léčby kortikoidy bych přešel na 3. fázi diety (2+2) a po vysazení prednisonu bych se vrátil do fáze, kde jsem byl před jeho nasazením. Dr Ryc

Pavla | 28. února 2022, 15:16


Jen ještě malý dodatek k mému minulemu dotazu. Z léků kromě antihypertenziv jsem teď nově (3 mesice) začala uzivat antidepresiva Apo Cital 20mg ráno, jen abych nebyla tolik ve stresu, protože i vysoký tlak mám hodně vygradovany přes nervy. Jinak žádnou psychickou poruchou nebo úzkosti, depresemi netrpim. Jestli by to mělo taktéž nějak vliv na hubnutí. Jinak mám s vaší dietou již z dřívějška velmi skvělé zkušenosti, ale nikdy se mi nestalo, že by se vysk, tl nějaký nepříjemný zápach. Velice děkuji.

Citalopram není šikovný, protože velmi často zvyšuje chuť k jídlu. Chtělo by to vyměnit jej za jiný přípravek. To jest ta myšlenková konstrukce je - z medicínského pohledu - v pořádku. U pacientů s labilní hypertenzí, kde jim tlak lítá v závislosti na stresu, je malé množství antidepresiv (20 mg je ve vašem konkrétním případě zbytečně moc) v pořádku, stejně jako malá dávka betablokátoru ke zklidnění srdeční pumpy. Jen musíme vybírat mezi přípravky, které nezvyšují chuť k jídlu. Z tohoto úhlu pohledu je citalopram nevhodná volba. Dr Ryc

Pavla | 28. února 2022, 15:01


Dobrý den, jen jsem se chtěla zeptat, jsem ve 2. fázi vaší diety, kterou jsem i zahájila (beru léky na tlak), celkově ji zatím držím 5 týden a mám dole 6 kg. Teď ale poslední dobou lidé v mém okolí mi říkají, že cítí rybí odér, všude kde se pohybuji. Je možné, že by stav ketozy způsobil nějaký nepříjemný zápach? Pracuji v nemocnici, takže je to pro mě docela nepříjemné, když neustále slychavam, že kolegové a spolupracovníci cítí nepříjemný zápach kolem mě. Je to něco špatného? Jinak je mi 43 let, vážila jsem při zahájení diety 70kg, nyní mám 64kg, 161cm. Velice děkuji za odpověď.

Ano, člověk v ketóze může (ale nemusí) být cítit po acetonu. Někdo to může vnímat jako rybí odér. Spraví se to automaticky s přechodem do 3. fáze. Takže neklesejte na mysli, je to sice nepříjemná, ale veskrze přechodná záležitost. Dr RYC

Markéta | 12. ledna 2022, 13:35


dobrý den, pane doktore, s medidiet mám výbornou zkušenost, dotaz momentálně žádný nemám, ale pročítám si tuto poradnu i proto, že mě baví Váš humor a ten přece léčí taky! tak hodně radosti všem 🙂

Děkuju! Problém je, že se blížíme zase do dob, kdy se za humor půjde sedět. A medicína bez humoru je jako jídlo bez soli. Není to prostě vono. Kdybych nebral psychiatrii s humorem, tak jsem dávno na práškách. Tuhle mi jedna pacientka říká, že fakt vidí dva chlapi, co jí dnes a denně pozorují venku za oknem do obýváku. Manžel, co u toho byl, jen tak špitl: Drahoušku, ale řekni taky panu doktorovi, že bydlíme v 11. patře...
Tak se opatrujte, Dr RYC

Jana | 1. ledna 2022, 14:08


Dobry den p. doktor. Uz som raz s vami chudla pred 7 rokmi a podarilo sa mi schudnut z 80kg na 54kg. Minuly rok som zacala nejako priberat, aj ked sa mi velmi nezda, ze som zmenila stravovacie navyky, zjem len o nieco viac sladkeho a dost ovocia, nabrala som na dovolenke 3kg (neviem ako to je mozne za taky kratky cas) a potom cez vianoce a teraz by som chcela zacat vasu dietu znova, hadam to pojde dole. Momentalne vazim 63kg, vyska 159cm ,vek 55 rokov. Chcela by som dat dole 8kg. Dakujem za radu

Dobrý den, vždyť to celé znáte, tak se do toho pusťte.Jelikož potřebujete dolů jen cca 5-6 kg, tak se netrapte první fází a začněte až tou druhou (3 proteinová jídla MEDIDIET + 1 pravé), Až budete na58 kg tak přejděte na fázi tři a vydržte v ní 2x tak dlouho, jak o trvala fáze předchozí. A bude po problému. Dr RYC

Jana | 31. prosince 2021, 16:59


Dobry den p. doktor, prosim vas, mohla by som pocas diety aspon 1 kavu latte (ide tam 2dcl mlieka),inu totiz nevypijem,bude to velmi vadit? dakujem

Nebude, když použijete nízkotučné mléko, tak to vadit nebude vůbec, Dr RYC

Tadeáš | 28. prosince 2021, 00:36


Dobrý den, snažím se zhubnout a na internetu jsem našel jeden přístroj, který má sloužit jako taková "domácí liposukce". Mohl by jste mi prosím říct Váš osobní názor, jestli by to mohlo fungovat? Moc by mi to pomohlo! Kdyžtak posílám odkaz přímo na produkt. https://www.4home.cz/ultrazvukovy-pristroj-na-hubnuti-s-radiofrekvenci-a-led/

Dobrý den, koukal jsem na ten zázrak. Z medicínského pohledu je to absolutní blbost. Dr Ryc

Iveta..... sobotkova70@seznam.cz | 19. prosince 2021, 14:02


Dobrý den, chtěla bych zhubnout, ale nechci držet diety. Spíš jsem se rozhodla pro zdravější stravu a více pohybu v podobě procházek v přírodě, v létě plavání.
Je mi 51, vážím 95kg a měřím 167cm. Je to hodně a proto jsem se rozhodla s tím něco dělat.
Jím hodně ovoce, zeleniny, bíle jogurty, mandle, občas vlašské ořechy a pečivo spíše tmavé a málo. Vždycky jsem měla ráda ale přílohy a to především řýži, brambory, maso libové, ale dávám přednost spíše více příloh a málo masa. nejsem moc masožrout. jinak mám ráda vejce, tvrdé sýry občas. Uzeniny moc nejím. Z ovoce jablka, borůvky, angrešt, třešně, švestky, meloun(ten patří tuším do zeleniny) a občas banány a grepy. Ze zeleniny okurky, rajče, paprika, zelí, špenát, kapusta, mrkev, petržel, celer., cibule, česnek a občas i jiné jako červená řepa hrášek atd. Luštěniny jako fazole občas, čočku ne. Piji zelený čaj, bylinkové čaje, vodu s citronem nebo čistou či ředěnou džusem, kafe málo a to rozpustné s mlékem nebo caro. Alkohol občas pivo či sklenka vína. Tvrdý sem tam domácí višňovice nebo bylinky. Léčím se roky se štítnou žlázou- zpomalená funkce a jsem anemická. Mám vyšší jaterní testy a trvale CRP 9-15. Podle chytré váhy mám mnoho tuku a málo vody. Piji denně tak 1,5 - 2,5 l. Potřebuji nastartovat metabolizmus zřejmě. nemyslím si, že jím mnoho a málo se hýbu. Moje máma mi řekla, že když jsem se narodila prakticky jsem nejedla a krásně prospívala a to mi zůstalo dodnes. Má sestra opak - žere a nepřibere.
Přeji krásné dny a děkuji za případnou odpověď.

Dobrý den, vy na ton jdete hrozně vědecky, což je zpravidla cesta do nikam. Prostě sestra má jiný typ metabolismu než vy a dál to neřešte a pořád neanalyzujte, co jíte nebo nejíte. Máte 25 kilo nadváhy a to nevyřešíte tím, že si třikrát denně míň kousnete do buchty. Redukujte hmotnost s naším programem MEDIDIET a pak si to přenastavte v hlavě, neb celý problém je právě zde a nikoliv v žaludku, kde ho vidí bariatrická chirurgie, když vám operativně žaludek zmenší a prezentuje to jako řešení problému s obezitou. To je jako předepsat na oteklé nohy větší boty. Dr Ryc

Matěj | 6. října 2021, 10:37


Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat na odborný názor na mou výzvu.
Je mi 20 let, vážím rovných 100kg a měřím 185cm.
Asi 12 let jsem hrál fotbal a aktivně sportoval ale mám hrozně moc rád jídlo a poslední 2 roky jsme se přejídal. Troufnu si říct že před 4mi roky jsem měl asi 78-80kg.
Chtěl bych zhubnout asi 20 kg za 3 měsíce. Začal jsem jíst o hodně méně ale častěji. Chodím 3-4 krát týdně do posilovny kde se zaměřuji na silové tréninky. Piju jen čistou vodu a omezuji velmi nezdravá jídla(smažené, sladké, fast food).
Mám trochu strach o své zdraví.
Nutno dodat že se cvičení věnuji asi 2-3 roky a aktivně bez větších přestávek momentálně 5 měsíců. Je toto hubnutí zdravé pro mé tělo?
Odhadem, po konzultaci s fitness trenéry se dá říct že mám asi 25-30 kg tuku ( hlavně oblast hýždí, břicho, boky)
Děkuji za odpověď

Synku, především neřešte hubnutí s trenéry ve Fitness. Většina z nich má místo mozku sval a podle toho ty jejich rady zpravidla vypadají. Tuhle jsem si byl zacvičit a fitness trenér tam měl v práci klientku, co byla při těle a chtěla zhubnout cvičením. Vykládal jí takové hovadiny, že jsem se musel držet, abych do toho nevstoupil. Chuděra nebohá. Silový trénink je v procesu redukce hmotnosti nevhodný. Svaly se potřebují zvětšit, ale nemají z čeho, protože když vydáváte příliš mnoho energie a současně se krotíte v jídle, abyste zhubnul, tak to dopadne tak, že budete mít hlad a založíte si na jo-jo efekt neboť tělo to nezapomene a až se začnete stravovat normálně, tak si přednostně vytvoří zásobní tukovou tkáň. To jest pravda je uprostřed, Aerobní cvičení je během redukce hmotnosti vítané, ale pokud chcete zhubnout 20 kg za tři měsíce, tak to prostým cvičením nedáte a už vůbec ne pak tím silovým. Jste ideální příklad pro proteinovou dietu. Klidně se spojte s naší výživářkou Adrianou (731 612 705), poradí Vám, jak na to. Dr Ryc

Světlana | 1. října 2021, 10:27


Vážený pane doktore, potřebovala bych shodit dost kg. Vážím 95 kg, na 164 cm...začíná se mi líhnout prediabetes.Beru prestaium neo 5mg na tlak a Asentra 50 mg na to, že nemohu ustát tlak, který je na mě kladen....Výše píšete, že tyto léky zbůsobují zvýšení váhy / pokud jsem to tedy správně pochopila/.Lze tedy dle vás, hubnout na vaší medidiet? a dále ? na udržovací fázi? nebo byste jako psychiatr doporučil jiné léky???Moc děkuji, přeji vám krásný den, Světlana

Dobrý den, sertralin má - jako jeden z častých nežádoucích vedlejších účinků - přibírání hmotnosti. Není to u každého, ale vidí se to často. Proto ho moc pacientkám nepíšu (u chlapů je to jedno, ti jsou voškliví hubení i tlustí). Samotný fakt, že užíváte sertralin není překážkou k nasazení diety, naopak. Nicméně máte výraznou nadváhu a chtělo by to, podle mého soudu, odborný dohled. Co se týká změny léku, tak ten Vám nemohu od stolu vyměnit a to ze dvou důvodů: a) V medicíně se mezi kolegy respektujeme a nemotáme se do léčby jeden druhému, b) Vůbec Vaši anamnézu neznám, takže se nemohu k vhodnosti nastavené léčby nijak vyjadřovat. Kdybyste s tím chtěla nějak pomoci, tak se spojte s naší výživovou poradkyní (731612705) a ona Vás navede, jak to správně uchopit. Dr RYC

Aneta | 31. srpna 2021, 16:08


Dobrý den, chtěla bych vědět, jestli můžu proteinovou dietu. Je mi 30 let, vážím 122 kg a měřím 170 cm. Beru léky na schizofrenii a roztroušenou sklerózu. Ta je ustálená.
Rivitril 1,5 mg deně
Derin prolong 600 mg deně
Konvulex 300 mg deně
Zyprexa 15 mg deně
Ocrevus, jednou za půl roku kapačka. Pěkný den. Aneta.

Dobrý den, vzhledem k medikaci, kterou užíváte, nelze dělat nic, co by nemělo lékařský dohled. Většina psychiatrických léků vede k nabírání hmotnosti (jde o jeden z nejčastějších vedlejších účinků, i když psychiatři mnohdy svým pacientům švitoří, že to není možný... nejen, že to možný je, ale je to jev zcela běžný). To jest někdy se musí léčba upravit, dříve, než se přikročí k redukci. Jinak to celé dává smysl jako předpis větších bot na oteklé nohy. Klidně Vám s tím pomůžeme, ale výhradně pod lékařským dohledem. Léčba, kterou máte nastavenou, není nějaké šimrání pírkem, jakákoliv změna medikace se musí dělat velmi uvážlivě a velmi postupně. Dr RYC

František Horký | 30. srpna 2021, 08:38


Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Je mi 33 let /muž/ a vážil jsem 132 kg. Pohubu příliš nemám a před dvěma měsíci jsem přestal pít alkohol, přestal jíst pečivo a zásadně omezil přísun cukrů. Za ty dva měsíce jsem zhubl 20 kg a za poslední týden 3 kg. Prosím je to zdravé? Děkuji za odpověď.

Těžko říct, museli bychom toho o vás vědět více. Obecně platí, že vše, co jste udělal je v pořádku, Jen ta rychlost redukce se mi nějak nezdá. Přestat pít alkohol a jíst koblihe většinou k tak rychlé redukci nevede. Můžete to prokonzultovat s naší výživářkou na tel.: 731 612 705. Dr. Ryc

Anežka | 4. srpna 2021, 17:33


Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda-li pojídání nezralého ovoce (švestky a jablka) může nějak ovlivnit hubnutí. Jdu se po nich přímo utlouct. Ale mám strach abych nezačala přibírat. Poraďte prosím. Předem mockrát děkuji za vaši odpověď.
Pěkný den.
Anežka

No... babička mi jako klukovi říkala, abych nejedl banány ani pomeranče, protože u nás nerostou. Mimochodem podobný názor na to měl i páter Ferda. Ve stejné logice se ptám, odkdy se jí nezralé ovoce? Dietě jako takové asi neuškodí, ale organismu jako celku možná ano. Občas se to vidí u těhotných, tyhle podivné chutě. Jo a pak mi taky říkala "dobrého pomálu". Prostě ve všem to chce střídmost a zdravou míru. V jídle, v alkoholu, prostě ve všem. Nejsem absolutně zastáncem policejního axiomu, že "represe je nejlepší prevence". Tohle platí pro stádo vepřů, ale ne pro lidi. Naordinujte si střídmost a tolerujte u sebe tu a tam nějaký úlet. Je to lidské, podobně jako je lidské blázniti. Hlavně žádné extrémy. Dr RYC

Silvie | 12. července 2021, 13:52


Dobrý den, nejedná se o mě, ale o bratra, je mu 46, jeho váha nikdy nebyla nijak malá, nicméně v posledních letech se pohybuje kolem 120-150 kg, výška cca 182, Je hodně zavodněný, na to užívá léky (mimo to i na tlak). Tendenci zhubnout má, ale hledá ten "nejpohodlnější", ale z mého pohledu ten nejnebezpečnější způsob, a to léky, byť zakoupeny v lékárně. Říkám mu, že musí hubnout pod dohledem, a to jednak kvůli zdravotním důvodům, ale i yoyo efektu. Nicméně, také to obhajuje tím, že má práci na směny a fyzicky náročnou a údajně u toho se nelze pravidelně stravovat :). Prosím poradíte mi efektivní způsob jak na něj a co by měl skutečně udělat? děkuji.

Tyhle lidi obvykle probere až infarkt (někdy ani ten nestačí). Není mu pomoci, protože obezita nebolí. Řekněte mu, že mu vzkazuji, že při váze 150 kg by měl měřit tak dva a půl metru, aby to bylo v poho. To jest my se pro motivovaného pacienta třeba přetrhneme, s nemotivovaným neztrácíme čas, protože se nám ho pak nedostává pro ty motivované. On musí chtít, ne okolí. Dr Ryc

Emma | 10. července 2021, 11:32


Dobrý den, je mi 13 skoro 14 let. Potřebuju poradit , cvičím 5-6 týdně spaluju asi tak 200-300 kal. Ale když sním cca nad 1400 kal. Tak pribiram takhle už je to delší dobu.Moje váha se pohybuje mezi 49-52 kg. Vím měla bych jíst více kalorií ale když jím více pribiram.... předem děkuju za odpověď.

Slečno, potřebujeme vědět, kolik měříte... Pak taky potřebujeme vědět, jak cvičíte, jestli strečink, běhání, kolo nebo posilování. Přes kalorie na to nechoďte, to se hodí do automobilového průmyslu, ale ne pro lidi. Existují hyperkalorické dietní programy, při kterých se opravdu hubne. Upřesněte mi to a já se vám pokusím poradit. Dr Ryc

Eliska | 1. června 2021, 14:24


Dobrý den, je mi 33let, měřím 172 cm, vážím 82 kg, jinak zdravá, žádné léky, žádné problémy. Uvažuji o Vaši dietě, chtěla bych se dostat na 68- 72 kg. Ale letos na konci prázdnin bychom rádi založili rodinu, resp.se začali pokoušet. Je vhodné teď začít a něco zhubnout? Děkuji za Vaši odpověď.

Dobrý den, vzhledem k okolnostem, které popisujete nějakou ostrou dietu teď určitě ne. Zkuste třetí fázi 22 pravá a 2 proteinová jídla denně) a k tomu víc pohybu. Nějaké to kilo sundáte (a během těhotenství zase naberete). Takže teď bych nic nehrotil a dal bych se do toho až po porodu a skončeném kojení. Dr Ryc

Karolína | 23. května 2021, 22:22


Dobrý den,
už asi rok se snažím zhubnout, nejde úplně o kila, ale o vzhled, bohužel se to nedaří.
Denně příjmu kolem 3500kj a můj výdej je cca 5500kj, mám náročné zaměstnání a do toho hodně sportuji, to mě právě udivuje v tom, že nejsem schopná zhubnout, váhu mám stále stejnou, jím kvalitně a zdravě. Je mi 23 let, měřím 162cm a vážím 58kg.
Nevíte, v čem by mohl být problém?

No vím to docela přesně. Máte normální hmotnost a hubnout vůbec nepotřebujete. Takhle prosté to je a je úplně jedno. jestli s tím souhlasíte nebo nesouhlasíte. Dr RYC