Metoda MEDIDIET® MEDIDIET® RECEPTY OMELETY Zapečené žampióny se špenátem, bylinkovou omeletou a pórkovým sněhem

OMELETY

Houbová omeleta

1. fáze

 

 

Těsto na omeletu připravíme podle návodu, přidáme 100 g orestovaných hříbků a 50 g pórku. Dochutíme česnekovým práškem, solí a nasekanou petrželovou natí. Vše smícháme dohromady a na mírném ohni na teflonové pánvičce opečeme po obou dvou stranách.

Zapečená brokolice s bylinkovou omeletou

1. fáze

Brokolici uvaříme v páře cca 10 minut. Mezitím si vymastíme zapékací misku olivovým olejem. Těsto na omeletu připravíme podle návodu, dochutíme solí a muškátovým oříškem. Brokolici dáme do zapékací misky a zalejeme těstem na omeletu. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C na 18 minut.

 

Zapečený květák s bylinkovou omeletou

1. fáze

Květák uvaříme v páře cca 10 minut. Mezitím si vymastíme zapékací miskuu olivovým olejem. Těsto na omeletu připravíme podle návodu, dochutíme solí a muškátovým oříškem. Květák dáme do zapékací misky a zalejeme těstem na omeletu. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C na 18 minut.

 

Plněný kapustový list

1. fáze

Kapustový list spaříme v osolené vroucí vodě a povaříme 5 minut. Zároveň si orestujeme nakrájené hříbky s pórkem na olivovém oleji. Orestované houby zalejeme těstem na omeletu připraveným podle návodu. Vše mícháme jako smaženici. Kapustový list naplníme smaženicí, svážeme provázkem nebo spíchneme jehlou a dáme zapéct na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.

Zapečený řapíkatý celer s houbovou omeletou

1. fáze

Řapíkatý celer nakrájíme na kostky, spaříme ve vroucí vodě a vaříme cca 5 minut. Nakrájené žampióny orestujeme s pórkem na olivovém oleji. Dochutíme solí a česnekovým práškem. Zapékací misku vymastíme olivovým olejem. Těsto na omeletu připravíme podle návodu. Řapíkatý celer dáme do zapékací misky, přidáme orestované žampióny s pórkem a zalejeme těstem na omeletu. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C na 18 minut.

Zapečené žampióny s bylinkovou omeletou a pažitkovým sněhem

1. fáze

Žampióny očistíme, odkrojíme nohy, osolíme a dáme péct do trouby na 180°C cca 10 minut. Mezitím si připravíme omeletu podle návodu a na pánvičce ji umícháme jako míchaná vajíčka. Z bílků vyšleháme sníh, posolíme a přidáme pažitku. Žampióny vyndáme z trouby, naplníme míchanicí, navrch dáme vyšlehaný pažitkový sníh a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180°C na 2 minuty.

Zapečené žampióny se špenátem, bylinkovou omeletou a pórkovým sněhem

1. fáze

Žampióny očistíme, odkrojíme nohy, osolíme a dáme péct do trouby na 180°C na cca 10 minut. Mezitím si připravíme těsto na omeletu dle návodu, na pánvičce ji umícháme jako míchaná vajíčka a přidáme do míchanice špenát. Z bílků vyšleháme sníh, posolíme a přidáme pokrájený pórek. Žampióny vyndáme z trouby, naplníme míchanicí, navrch dáme vyšlehaný pórkový sníh a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180°C na 2 minuty.