PEČIVO A PŘÍLOHY

Zeleninový aspik s houstičkami

1. fáze

  • 1 porce proteinové diety MEDIDIET® Chléb
  • Česneková sůl
  • Zelenina dle chuti
  • Brokolice
  • Květák
  • Klíčky/ sterilizované zelí ve slaném nálevu
  • Čerstvá okurka, možno nakládané okurky bez cukru
  • 2 natvrdo uvařené bílky
  • Natural želatina (složení je pouze vepřová želatina, bez jakýchkoliv přísad a dochucovadel. Někdy se také jmenuje vaječná tlačenka apod.)
  • Ocet
  • Sůl

 

Zeleninu si připravíme na drobné kousky a uvaříme v páře. Nakrájíme bílky a vše dáme do formy. Želatinu připravíme dle návodu a část vody nahradíme octem. Dosolíme, opepříme dle chuti. Nálev by měl mít výraznou kyselou chuť. Nalejeme do formy a necháme ztuhnout.Tohoto jídla si můžete připravit do misky i více porcí a v dalších fázích obměnit a přidávat povolené potraviny.
Servírujeme s houstičkami Medidiet, které přpravíme dle návodu. Doporučuji těsto dokořenit ( rozmarýn, petrželka, sůl, kmín atd.) Zde jsem těsto dokořenila česnekovou solí a byly opravdu vynikající.

 

Nudle se skořicí

1. fáze

Těstoviny připravíme dle návodu. Horké dáme na talíř, pokapeme olejem, posypeme skořicí a sladidlem a nahoru přidáme lžíci odtučněného tvarohu.

Čínské nudle se zeleninou

1. fáze

Těstoviny připravíme dle návodu. Na pár kapkách oleje podusíme pórek, houby a cuketu nakrájenou na kostičky. Přidat můžete jakoukoliv zeleninu, kterou máte rádi a je povolená. Vše smícháme dohromady a ozdobíme sekanými bylinkami.

Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

2 fáze
2 porce

Těstoviny připravíme dle návodu. Na pár kapkách oleje podusíme pórek, pak přidáme osolené kuřecí maso nakrájené na kousky. Jakmile je maso trochu měkké, přidáme špenát  a česnek. Dusíme do měkka.  Připravenou směs smícháme s uvařenými těstovinami. Toto jídlo je vhodné od 2. fáze a jsou to dvě porce - 1 porce proteinového jídla a 1 porce pravého jídla.  Polovinu můžete sníst v poledne a druhou polovinu večer. 

Bramborák s řapíkatým celerem

1. fáze

Těsto na bramborák připravíme podle návodu. 100g řapíkatého celeru spaříme ve vroucí vodě a asi 4 minuty vaříme. Necháme vychladnout, dáme do těsta, dochutíme solí, ppřem a nasekanou pažitkou.

Zelný chlebík

1. fáze

Chlebík si připravíme dle návodu. Do těsta zamícháme pórek, česnekový prášek, kysané zelí a sůl.

Pečeme dle návodu.

Feniklový chlebík

1. fáze

Chlebík si připravíme dle návodu. Do těsta zamícháme fenikl a sůl.

Pečeme dle návodu.

Špenátový chlebík

1. fáze

Chlebík si připravíme dle návodu. Do těsta zamícháme špenát, česnekový prášek a sůl.

Pečeme dle návodu.

Celerový chlebík

1. fáze

Chlebík si připravíme dle návodu. Do těsta zamícháme celer, česnekový prášek a sůl.

Pečeme dle návodu.

Zapečený patizón s bramborovou kaší.

1. fáze


 

Patizón přepůlíme, vyčistíme, osolíme a okořeníme bylinkami a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 30 minut. Připravíme si bramborovou kaši dle návodu.